Wat je moet weten over een SYM Fiddle kopen

Sym-fiddle-kopen

Je hebt goedkope retro scooters zoals IVA die maakt of BTC, je hebt ook behoorlijk dure modellen zoals je vast kent van de Vespa lijn. Je kunt ook kiezen voor een SYM Fiddle, goedkoop in vergelijking met Vespa scooters maar wel duurder dan de budget retro scooters. Is dit de gulden middenweg of val je tussen wal en schip? Dat bekijken we op deze pagina.

Over SYM Motors

Je vindt op scootersite.nl diverse merken scooters, hoewel de hobbyisten dit merk wel kennen behoort het niet tot de meest bekende namen. Toch bestaat Sanyang Motor Co. al sinds 1954, ze hebben grote fabrieken in Taiwan, China en Vietnam. Naast een flinke hoeveelheid scooters produceren ze ook auto’s voor Hyundai. Met 600.000 motorfietsen op jaarbasis mogen we dus gerust spreken van een groot merk.

SYM Fiddle

Als je op zoek bent naar een fraaie retro scooter kom je prijzen tegen rond de duizend euro tot pakweg vierduizend euro voor vrijwel hetzelfde model. Je hoeft geen expert te zijn om te begrijpen dat er verschil in kwaliteit is. De bekende budget merken proberen voor de laagste kosten toch een redelijke scooter te bouwen. Die zijn vaak gemaakt voor ‘erbij’, niet als voornaamste vorm van vervoer. In de duurdere klasse is het met name Vespa die de hoofdrol speelt, met de beste materialen en de nieuwste technologie. De SYM Fiddle zit er een beetje tussenin, het betreft hier geen standaard Chinese scooter maar een ‘echt’ merk van een ervaren producent. Maar wel eentje die gevestigd is in Azië. Zo kun je een SYM Fiddle goedkoop kopen of leasen met toch hoge kwaliteit onderdelen en constructie. Een middenklasse product dus, die veel biedt voor een vriendelijk prijskaartje.

Twee uitvoeringen, welke kiezen?

Er zijn twee modellen, de Fiddle II en de Fiddle III. Nummer drie is niet zomaar de opvolger van nummer twee, het betreft twee afwijkende modellen met een andere vormgeving. Zo is de II meer gemaakt naar het retro scooter design van vroeger, de III lijkt geïnspireerd te zijn op de Vespa LX. Kort door de bocht genomen kun je stellen dat de II veel lijkt op de klassieke Primavera, terwijl de III meer wegheeft van de Sprint. Hoe je het ook wendt of keert, deze scooters lijken behoorlijk op de veel duurdere Vespa modellen. Toch bieden ze hoogwaardige onderdelen, een moderne E4 motor die zuinig en duurzaam is inclusief een nette afwerking.

SYM Fiddle kopen

Bij een SYM Fiddle kopen kun je dus kiezen uit twee uitvoeringen, die ieder weer in snorscooter (25 km/u) en bromscooter (45 km/u) versie leverbaar zijn. Er zijn ook vele optionele accessoires leverbaar zoals beugels of andere lampen, je kunt de scooter ook laten opvoeren. Een goed slot moet altijd op de eerste plaats staan, zo’n mooie scooter wil je veilig stallen!

SYM Fiddle leasen

Het is best mogelijk dat je eerst keek naar de goedkopere IVA of BTC, en nu twijfelt om toch een stapje hoger te gaan. Hoewel een SYM Fiddle goedkoop is in vergelijking met een Vespa, ligt de prijs toch aanzienlijk hoger dan bij de budget retro scooters het geval is. Dan kan een SYM Fiddle leasen de oplossing zijn voor jou. In plaats van met minder genoegen te nemen omdat jouw budget het niet toestaat, kun je kosten spreiden over een wat langere termijn. Met periodes van 12 tot 72 maanden betaal je tot slechts enkele tientjes per maand. Dan lijkt het prijsverschil weer behoorlijk mee te vallen. Bekijk de voorwaarden en mogelijkheden voor scooters leasen op scootersite.nl.

SYMply amazing!

We hopen dat je wat hebt opgestoken over dit merk scooters, met 600.000 scooters op jaarbasis en een historie die tientallen jaren teruggaat is het zeker een interessante optie om te overwegen.

Bekijk andere scooters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *