Welke BTC scooter kopen?

Je wilt een scooter kopen maar het mag niet te duur zijn. Dan valt een Vespa al af. Dan maar een Kymco of Piaggio? Het kan nóg goedkoper en zelfs met 3 jaar garantie! Met een BTC scooter bespaar je veel geld, of zit er een addertje onder het gras voor die prijs?

 

Over BTC

BTC scooters is een bedrijf dat al meer dan tien jaar bestaat, het is een familiebedrijf dat gevestigd is in Dongen. Ze zijn gespecialiseerd in het importeren van voornamelijk 50cc scooters en behoren in deze categorie tot de grootste importeurs in de Benelux. Ze verkopen zowel direct aan de consument als via de detailhandel, voor zowel consumenten als zakelijke klanten. De slogan is “Ride BTC, Ride Quality”.

 

Waar komt de BTC scooter vandaan?

Je hoeft niet naar het etiketje te zoeken om erachter te komen dat deze scooters “Made in China” zijn. Dat kan met deze prijzen ook niet anders, al zijn er ook wel duurdere merken die uit `China komen. Het is een groot land met grote fabrieken en lage lonen, geen wonder dus dat veel fabrikanten daar hun producten laten maken. BTC is een import scooter die uiteraard voldoet aan de Europese standaarden. Normaal gesproken betekent dit twee jaar garantie, toch geeft deze leverancier standaard drie jaar garantie. Alleen op het motorblok welteverstaan, banden, lampen en andere zaken vallen hier niet onder. Net als La Souris en VOM is ook de BTC scooter een typisch voorbeeld van Chinese scooters die erg op elkaar lijken in zowel features als prijsstelling. De grootste verschillen zitten in de uitvoeringen met iets andere kleurtjes, beugels en andere tierlantijnen. Voor de rest zijn ze technisch aan elkaar gewaagd zo niet identiek.

 

Meer dan alleen de Riva

De Riva serie scooters is de meest bekende lijn, met edities zoals de Riva Lux I en II, de Riva Sport, de Riva Luxury en vast nog een paar Riva’s die ons even ontschoten zijn. Dan is er nog een Grande Retro of de Legend die allemaal binnen het segment retro scooters vallen. Als je de naam “Vespa” laat vallen zullen ze in Dongen wellicht doen alsof ze niet weten waar je het over hebt, maar ze hebben echt wel goed gekeken naar het design van de Sprint en Primavera tijdens de ontwerpfase. Origineel kun je ze niet noemen, toch zijn ze veelzijdiger dan je wellicht zou verwachten.

Er is ook een BTC Zip die niet alleen in naam iets wegheeft van de Piaggio Zip. Een wat meer geïnspireerd ontwerp zien we terug in de Hanway Caferacer 125cc motorfiets. Dit is één van de weinige lichte motorfietsen van dit merk waar je dus een motorrijbewijs voor nodig hebt. Een sportieve motor met een vriendelijk prijskaartje waarmee je ook de snelweg op mag. De Hanway Scrambler is een 50cc variatie hierop, die met 45 km/u minder snel is maar er net zo sportief uitziet.

 

Mag het iets meer zijn?

Wat de prijs betreft zal het niet snel meer worden, wat betreft de wielen bieden ze toch een extra. Tenminste, de Tri e-Cruise scootmobiel behoort tot de goedkoopste scootmobielen op de markt. Je hoeft deze driewieler niet via de WMO of PGB te kopen, met de relatief lage kosten kun je direct je eigen betaalbare scootmobiel bestellen. Zelfs met aanpassingen als je dit nodig hebt. Naast contant kun je hiervoor ook kopen op afbetaling. Wist je dat je ook zonder bromfietsrijbewijs op een scootmobiel mag rijden? Ook als je geen beperking of iets dergelijks hebt!

 

Voor de hele familie

Je wilt dus een scooter kopen maar niet teveel betalen. Het familiebedrijf BTC heeft opties voor de hele familie, van jong tot oud. Ze zijn daar in Dongen niet het meest creatieve bedrijf als het om design gaat, met die lage prijzen kunnen ze blijkbaar wél creatief boekhouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *