Dit moet je weten bij een Riva scooter kopen

riva-scooter-kopen

Je bent op zoek naar een leuke scooter voor niet te veel geld. Een Riva scooter is goedkoop in vergelijking met bijvoorbeeld een Vespa of een Kymco. Toch zien deze scooters er heel mooi uit voor die prijs. Hoe is dit mogelijk? Dit moet je weten bij een Riva scooter kopen!

Over BTC

“Ride BTC, Ride Quality”, dat is de slogan van dit scooter merk. Met name de Riva serie is best bekend geworden in Nederland. Eigenlijk is BTC geen fabrikant maar een importeur, ze brengen Chinese scooters naar Nederland en verkopen deze onder hun eigen merknaam. Ze bestaan ondertussen al meer dan tien jaar en staan vooral bekend om hun budget lijn scooters waar ze toch een nette drie jaar garantie op geven. Tenminste, op de motor zit drie jaar garantie, wat in deze prijsklasse toch wat extra zekerheid biedt.

Waarom is een Riva scooter zo goedkoop?

Er zijn drie redenen waarom deze scooters zo goedkoop zijn:

  1. Ze komen uit fabrieken die enorme aantallen scooters produceren. Door grootschalig te werken kunnen er kosten bespaard worden.
  2. Deze fabrieken staan in lagelonenlanden zoals China wat de kosten drukt ten opzichte van bijvoorbeeld Vespa die grotendeels in Italië wordt gemaakt.
  3. Er wordt op een aantal punten gebruik gemaakt van goedkopere materialen wat de kosten verder drukt.

Is goedkoop ook duurkoop?

Een Vespa heeft een stalen overkapping, dat zal bij BTC scooters van kunststof zijn. Dat heeft invloed op de prijs. Qua motor technologie liggen budget retro scooters doorgaans een generatie achter, hoewel dat bij een Riva scooter meevalt. De nieuwe modellen voldoen namelijk aan de Euro4 norm wat betekent een duurzame scooter waar je de komende jaren mee vooruit kunt. Wanneer je deze scooters altijd buiten laat staan, niet netjes onderhoudt en er een beetje wild mee omspringt zullen ze wellicht ook sneller slijten. Maar dat geldt voor iedere scooter. Het is wel zo dat eigenaars van een dure Vespa er doorgaans wat beter voor zorgen. Die willen immers niet hun dure investering na enkele jaren bij het schroot zetten. Zo ontstaat er een “self fulfilling prophecy”; je denkt dat een goedkope scooter niet lang meegaat dus je gaat er niet goed mee om, en andersom. In praktijk valt het wel mee, ga een beetje netjes om met je spullen en je zult er lang van kunnen genieten.

BTC Riva serie

Wat betreft het design hebben ze in China blijkbaar de Vespa serie onder de kopieermachine gelegd, de Riva serie lijkt verdacht veel op de Primavera en Sprint van Vespa. Wat betreft de keuzemogelijkheden wordt je verwend, als je nu een Riva scooter wilt kopen kun je kiezen uit:

  • BTC Riva Sport
  • BTC Riva Luxury
  • BTC Riva Lux II
  • BTC Riva Sport S

Dit zijn allemaal iets afwijkende modellen die naarmate de prijs stijgt ook luxere opties bieden. Overigens kun je zelf de scooters verder configureren voor een compleet unieke scooter. Er zijn twee manieren om te betalen:

  • Kopen: Een Riva scooter kopen is voordelig, snel en betaalbaar. De BTC Riva is goedkoop in vergelijking met de concurrentie dus je hoeft er zeker niet voor krom te liggen. Toch kun je met wat extra opties al snel weer een paar honderd euro duurder uitkomen.
  • Leasen: Een Riva scooter leasen is wat duurder omdat er rente bij komt, je kunt wel heel makkelijk de kosten spreiden over een periode van 12 tot 72 maanden. Dit geldt niet alleen voor het kale model maar ook voor de opties, dus het totaalbedrag dat je moet afrekenen. Kijk in de webshop voor alle mogelijkheden en voorwaarden.

Wil je goedkoop rijden, en toch een splinternieuwe scooter met garantie aanschaffen? Dan moet je zeker op scooterkopenonline.nl de collectie BTC Riva scooters eens bekijken, daar zit vast ook iets voor jou bij.

Bekijk meer scooter reviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *