Welke elektrische fiets leasen?

Er zijn diverse redenen om voor een voertuig op drie wielen te kiezen. Voor extra stabiliteit tijdens de rit bijvoorbeeld, of om niet af te hoeven stappen bij een verkeerslicht. Wanneer je een driewieler elektrisch wilt maken zijn daar twee opties voor; als e-bike met trappers of als scootmobiel met drie wielen. Voor de betaling zijn er ook twee opties, namelijk een elektrische fiets leasen of kopen. Dat zijn in totaal dus vier mogelijkheden, laten we de keuze wat eenvoudiger maken en deze vier opties op deze pagina wat nader toelichten.

 

1. Driewieler elektrisch als fiets

Elektrische fietsen bieden trapondersteuning tijdens het trappen. Hierdoor is fietsen tegen een heuvel op of bij sterke tegenwind net zo eenvoudig als op de vlakke weg. Met het handvat kun je de mate van ondersteuning regelen. Fietsen was nog nooit zo ontspannend, daarnaast blijft het een uitstekende manier om in beweging te blijven. Omdat de e-bike niet op eigen kracht in beweging komt hoef je er geen WA-verzekering voor af te sluiten, wat bij een scootmobiel wel een vereiste is.

Er zijn e-bikes met drie wielen zoals de Dutchebike Triple. Het standaard achterwiel is vervangen door twee kleinere banden waarmee de fiets extra stabiliteit krijgt. Afstappen bij het verkeerslicht is niet meer nodig. Daarnaast is de instap ook extra laag waardoor ook personen met een beperkte mobiliteit toch gebruik kunnen maken van deze fiets. De actieradius, dat is de afstand die je kunt afleggen met trapondersteuning, ligt hoog omdat je zelf blijft trappen. Daarmee zijn dit ideale driewielers voor lange ritten.

 

2. Driewieler elektrisch als scootmobiel

Scootmobielen zijn er allerlei soorten en maten, naast de vierwielers zijn er ook modellen zoals de Gomax Pride Scootmobiel. Ditmaal betreft het een elektrisch voertuig dat zonder zelf te trappen in beweging komt. Sterker nog, er zitten helemaal geen trappers op! Wat betreft het design en de besturing kun je deze voertuigen het beste vergelijken met scooters die voorzien zijn van een elektromotor en een extra wiel aan de achterzijde. Je kunt dus stabiel zitten en rijden.

Hoewel het niet nodig is om hiervoor een kenteken aan te vragen, is het wel verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Naast het fietspad mag je er ook mee op de openbare weg mee rijden, zelfs in de winkel als daar ruimte voor is! Op de stoep en binnen mag je maximaal 6 km/u per rijden, buiten haal je tot wel 25 km/u. Trappen hoeft dus niet, je zult daarom wel wat vaker moeten bijladen in vergelijking met een e-bike.

 

3. Elektrische fiets kopen

Voor een goede e-bike op drie wielen betaal je rond de 2000 euro. Voor een betrouwbare driewieler die elektrisch aangedreven wordt moet je ongeveer 3000 euro rekenen. Dit is de prijs exclusief accessoires en mogelijke aanpassingen voor personen met een (motorische) beperking. Dat is een flink bedrag, maar wel een investering waar je veel plezier aan zult beleven.

 

4. Elektrische fiets leasen

Er is ook een optie voor een elektrische fiets leasen. Dat betekent kopen op afbetaling, in plaats van het volledige bedrag direct te voldoen spreid je de kosten uit over een langere termijn. Een leasecontract geldt niet alleen voor de driewieler maar ook voor de accessoires en modificaties die eventueel nodig zijn. Het contract wordt afgesloten op basis van de complete selectie, zodra het contract is goedgekeurd kan de leverancier aan het werk gaan om zo snel mogelijk de fiets of het scootmobiel te leveren.

 

Zelf trappen of niet?

Twee vervoersmiddelen met ieder drie wielen. Toch zijn de opties heel verschillend. Welk type sluit het beste aan bij jouw rijgedrag en leefstijl? Bekijk de overeenkomsten en verschillen in de webwinkel zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *