Het rijexamen is natuurlijk heel spannend, dus een gezonde dosis stress hoort erbij. Gaat het rijden goed, maar staat het zweet al in je handen als de datum van het praktijkexamen nadert? Of ben zo extreem nerveus dat het je niet meer lukt de opdrachten van de examinator goed op te volgen? Dan kan faalangst jouw dwarszitten. Dat is niet erg, maar wel heel lastig, want je wilt je rijbewijs toch echt een keer halen. Daarom kan je via ons speciale faalangstrijlessen volgen.

Ontspannen rijexamen doen

In deze lessen draait het allemaal om jou; we gaan ervoor zorgen dat je ontspannen gaat autorijden en straks zelfverzekerd en vol vertrouwen het examen aflegt. Een speciaal opgeleide rijinstructeur kijkt samen met jou waar je angst vandaan komt en leert je stapsgewijs omgaan met allerlei rijsituaties. Ook ontvang je veel feedback over de dingen die goed gaan; op die manier voel je je steeds zekerder. Je wordt je zenuwen de baas, gaat meer ontspannen om met fouten en neemt weer de regie. Zo wordt de kans een stuk kleiner dat je blokkeert tijdens het examen.

Het CBR faalangstexamen

Naast faalangstrijlessen volgen bestaat er ook de mogelijkheid om via het CBR faalangstexamen te doen. In principe is dit gelijk aan het gewone praktijkexamen, maar er wordt wat meer tijd uitgetrokken om je op je gemak te stellen. Bovendien krijg je de mogelijkheid om tijdens het examen een time-out te nemen als de spanning je toch wat te veel wordt.

Informatie of proefles?

Wil je graag deze lessen volgen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende proefrit. Vul ons contactformulier in of bel ons direct op 06 – 43 99 12 64.

Ik wil een proefles