Is een elektrische step echt interessant om te kopen?

Er is een product dat gemaakt is voor op de weg, dat je legaal kunt kopen, maar waar je in Nederland niet mee mag rijden op de openbare weg. Waarom zou je dan een Xiaomi M365 elektrische step kopen, of de ‘rebranded’ Dutchebike GO2 van scooterkopenonline.nl? Goede vraag, op deze pagina vind je het antwoord!

 

Na de eerste impressie

Er staan veel productreviews en impressies online van een groot aantal producten. Met name professionele testers gebruiken splinternieuwe producten en hoeven er geen cent voor te betalen. Zo weet je nog niets over de kwaliteit op de lange duur, en de ervaringen na die eerste indrukken. Bram van Dijk, reporter van Bright, mocht de Xiaomi M365 testen en was razend enthousiast. Hij kocht zelf deze e-step voor persoonlijk gebruik. Negen maanden later en 500 kilometer verder deed hij verslag van zijn ervaringen. Blijft zijn passie voor deze elektrische step overeind?

 

Toekomst van vervoer

Bram blijft onverminderd  enthousiast over de elektrische step als vervoermiddel. Het is een lichtgewicht tweewieler, opklapbaar en toch razendsnel. Het bleek een sneller vervoermiddel dan de fiets, zeker omdat je de step gewoon mee kunt nemen in de bus of trein. Dat maakt het ook een duurzame oplossing, de drempel om gebruik te maken van het openbaar vervoer wordt een stuk kleiner. Maar waarom zou je nog in de bus stappen wanneer je een elektrisch aangedreven step tot je beschikking hebt?

 

Goed voor korte afstanden

De actieradius bleek toch echt wel een beperking. De maximale 30 kilometer haal je in praktijk niet, 20 kilometer is al een hele prestatie. Als je per rit niet meer dan 15 kilometer hoeft af te leggen is dat geen probleem, anders moet je toch gebruik maken van alternatief vervoer. Bram nam de lader mee zodat hij makkelijk op en neer kon rijden, binnen enkele uren is de accu weer voldoende opgeladen om weer vrolijk op pad te gaan. Met je voeten steppen is mogelijk, maar niet veel sneller dan lopen. Het is wel beter dan met een elektrische scooter met een lege accu langs de weg te staan.

 

Ouderdom komt met gebreken

Als we ouder worden gaan er zaken slijten aan ons lichaam, dat geldt ook voor de Xiaomi M365. Eigenlijk een beetje te snel, met name de binnenband moest meerdere malen worden vervangen. En dat leverde meer werk op dan gehoopt. Er waren ook wat andere zaken die aan slijtage onderhevig waren, toch kon hij na negen maanden nog steeds vooruit. Wees dus bereid om af en toe wat te sleutelen als je veel kilometers gaat maken. De step is vooral geschikt voor vlakke asfaltwegen en nette fietspaden, off-road zul je er niet ver mee komen.

 

Hoe zit het met de politie?

Je mag dus officieel niet met deze elektrische step op de openbare weg rijden, maar hoe zit het in de praktijk? Bram had er geen problemen mee, politiewagens reden langs zonder hem staande te houden. Ook andere gebruikers hadden geen enkel probleem ondervonden met ‘illegaal’ rijden op de openbare weg. Via de website Tweakers.net heeft een eigenaar van de Xiaomi M365 het voor elkaar gekregen om van zijn e-step een ‘street legal’ tweewieler te maken inclusief verzekering en alle benodigde papieren. Het kan dus wel degelijk, zolang je doortastend bent en de juiste weg weet.

 

Dus … wel of niet een elektrische step kopen?

Hoewel de reporter kritiek heeft op zijn e-step is hij toch een tevreden gebruiker. Ook de politie schijnt er niet naar om te kijken. Zolang je de verwachtingen realistisch houdt en bereid bent om een beetje te sleutelen lijkt het een heel interessante optie voor het dagelijkse verkeer. Als je wat geld wilt besparen kun je bij Fastfuriousscooters.nl dezelfde elektrische step kopen onder de naam Dutchebike GO2 met Nederlandse garantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *